Bedrukte Kleding - Duurzaam

Published Apr 18, 21
5 min read

Duurzame Relatiegeschenken Bedrukken - Eco Artikelen

Ze bieden een duurzaam en breed assortiment basiskleding in de beste kwaliteit. Naast het bekende OEKO-TEX certificaat, bezitten ze het Fairtrade, GOTS en NORDIC SWAN certificaat. Met andere woorden Cottover werkt voortdurend en actief aan duurzame kleding en stelt hoge eisen aan arbeidsomstandigheden, gezondheid, milieu en kwaliteit. Naast Cottover bieden geven steeds meer kledingmerken gehoor aan de wensen van maatschappij en gaan mee in het verduurzamen van het assortiment.

Duurzame Textieldrukkerij - KatoenfabriekDuurzame Relatiegeschenken

Borduren heeft in tegen stelling tot bedrukken een langere levensduur doordat de garen in de stof zijn geborduurd. Als u voor een duurzame oplossing kiest, is de keuze voor borduren i. p (4 duurzame manieren om kleding te bedrukken).v. bedrukken makkelijk gemaakt. De borduring gaat over het algemeen langer dan de kleding zelf en is in tegenstelling tot bedrukken ook nog eens chiquer en unieker. Duurzame relatiegeschenken bedrukken.

Duurzame Kleding BedrukkenDuurzaamheid In Drukwerk - Wij Staan Voor Duurzaam


Katoenfabriek is pionier op het gebied van duurzaam drukwerk. De afgelopen tien jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het drukken met watergedragen inkten en duurzaam textiel. Duurzame relatiegeschenken bedrukken. Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid gaan zo hand in hand.

Duurzaam Drukwerk Online Laten Maken? - Geheel Op Maat

Duurzame Textieldrukkerij - KatoenfabriekPremium Eco-friendly Textiel Bedrukken

Onze focus op duurzame kleding vinden we belangrijk met het oog niet alleen op ons milieu, maar ook van de wereld en daarmee de toekomst voor onze kinderen! Wat veel mensen niet weten is de enorme milieubelasting die de productie van normaal katoen met zich meebrengt. Dat het lang niet overal goed gesteld is met de arbeidsomstandigheden, om over kinderarbeid nog maar te zwijgen is inmiddels wel bekend.

Wij leveren kleding aan elke soort organisatie. Dit kan zijn: een bedrijf, vereniging, stichting, (hogere) school, sportclub, politieke partij, religieuze organisatie of tot wat voor soort groep mensen u ook maar toebehoort. De druk- en borduurmogelijkheden zijn voor elke organisatie zeer uitgebreid. Kies bijvoorbeeld voor en bedrijfslogo, afbeelding, tekst of ander ontwerp.

Duurzaam bedrukken, het lijkt een tegenstrijdige combinatie. Maar toch is ook bij drukwerk een milieuvriendelijke manier van werken zeker mogelijk. Voor ons was duurzaamheid in drukwerk vanaf de eerste dag een logische keuze. We hebben er dan ook alles aan gedaan om in de hele keten met aandacht te kijken naar waar de verbeteringen te behalen zijn.

Duurzaamheid - Milieuvriendelijke Kleding

Duurzame T-shirts Drukkerij Op Biologische Katoen4 Duurzame Manieren Om Kleding Te Bedrukken

Daarnaast werken we uitsluitend met inkt op waterbasis. Deze inkt bevat minder schadelijke stoffen en droogt op lagere temperaturen. Ook daar halen we milieuvoordeel. De Vasim, waarin wij gevestigd zijn, heeft daarnaast flink geïnvesteerd in zonnepanelen waar we een groot deel van onze energietoevoer uithalen. Kortom, duurzaamheid in drukwerk, daar staan we voor - Shirt of kleding bedrukken? Lees hier meer.

Kleding bedrukken kan door middel van diverse druktechnieken. Ook zijn er veel verschillende boodschappen die je op T-shirts kunt laten drukken. Vaak laten T-shirts zien wat er op het moment in de maatschappij speelt of bijvoorbeeld een bepaald muziekgenre of andere stroming (Duurzaamheid in drukwerk - Wij staan voor duurzaam). Politieke verkiezingen zijn vaak ook een gelegenheid wanneer bedrukte T-shirts veelvuldig worden besteld.

Een T-shirt begint als een blanco canvas. Hier worden dan de meeste originele ideeën op gedrukt. Er zijn zelfs veilingen voor de meest originele shirts. Deze worden dan gekocht als verzamelobject. Bij de flexprinting drukwijze wordt de print door middel van verwarming en druk op het kledingstuk geprint. Het voordeel van deze aanpak is dat deze stof flexibel is. Duurzame kleding en borduren.

Duurzame Labels

Deze stof zal met het shirt uitrekken en weer inkrimpen (Eerlijk Winkelen). Doordat er geen minimumafname is kan je veel verschillende designs ontwerpen en laten drukken. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je voor een groep de naam op hun shirt wilt hebben. Als je voor flexprinting kiest moet je wel opletten met het wassen van het kledingstuk.

Ook mag hij niet gewassen worden boven de 60 graden. Je mag het shirt wel strijken, doe het kledingstuk wel binnenstebuiten om te voorkomen dat de print loslaat - Bedrukte duurzame relatiegeschenken. Flock bestaat uit kleine kunststof haartjes die door middel van statische elektriciteit op de stof worden gelijmd. Er zijn nog maar weinig bedrijven die de rechtstreeks flockbedrukking gebruikt.

Bij deze techniek kan je alleen niet dunne lijnen bedrukken. Hierdoor zal het vilt namelijk snel scheuren. Ook kan je per ontwerp slechts één kleur gebruiken. Voor het wassen geldt ook een maximumtemperatuur van 60 graden en gebruik van wasdrogers wordt afgeraden. Op het gebied van digitaal drukken op textiel is DTG printing een van de nieuwste druktechnieken.

4 Duurzame Manieren Om Kleding Te Bedrukken

De scherpte en helderheid van de afbeelding is niet te vergelijken met de andere druktechnieken; DTG-bedrukking geeft veel meer details. En door gebruik van witte inkten kan er ook op donkere stoffen heel mooi in full-colour worden gewerkt. Bij de laser druktechniek worden onder andere logo’s aangebracht door middel van lasertechniek (Duurzame Bedrukking - Bedrukken van je logo).

Hierdoor staat het logo of de tekst permanent in de vezels gegraveerd. Een nadeel hiervan is dat je geen kleur kan kiezen. Het kan alleen in de tint van de oorspronkelijke stof - Duurzame bedrukte kleding. Het is dus een bedrukking zonder inkt. Het logo wordt rechtstreeks in de bovenlaag van de kleding gebrand.

Ook zijn ze allemaal niet meer zo prijzig als een aantal jaar geleden. Gepersonaliseerde kledingstukken zijn natuurlijk leuk om zelf te dragen, maar nóg leuker om te geven! .

Navigation

Home